2008. december 21., vasárnap

Zöldséges csirkenyárs



Túl sokat nem lehet magyarázni azon, hogy húzzuk föl a nyársra felváltva a húst és a zöldségeket ....
Na jó.
Húzzuk fel a nyársra felváltva a húst és a zöldségeket. Jelen esetben felkockázott csirkemell, felkarikázott zsenge cukkini, kisméretű gombafejek kettévágva, hagymacikkelyek és kaliforniai paprika képezték a nyárs összetevőit, valamint nagyon sovány kolozsvári szalonna darabkákat is fűztem a zöldségek közé. De inkább az adta meg a sava-borsát, vagyis inkább az ízét, hogy a nyársak legalább fél napig fűszeres olajos páclében érlelődtek. Azaz: olajba keverjünk jó sok fokhagymát, kis curryt, chilit, pici gyömbért, zúzott koriandert és sót. Ha már jó régóta pácolódott, akkor forró olajban süssük ki.
A nem fogyókúrázó családtagoknak krumplipüré is jár hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése