2008. december 18., csütörtök

Grillezett gombafejek madárbegy salátával




Apa olyan szépen lefogyott - én bezzeg nem - , hogy igyekszem ezt szinten tartani és kíméletes ételeket készíteni, amiknek azért még ízük is van. Ilyen volt például ez a tegnap esti kis legelészés.
Nagyon egyszerű:
Madárbegysaláta levélkéket szórunk a tálba, rádobáljuk a félbevágott koktélparadicsomokat, meglocsoljuk olívaolajjal és egy pici balzsamecettel, majd parmezánt forgácsolunk a tetejére.
Aztán a megtisztított gombafejeket - ez sima champion volt, izgalmasabb, illatosabb gombaféléket nem lehet itt mifelénk kapni - olívaolajon pár perc alatt meggrillezzük. A végén szórjunk rá egy kis felaprított kakukkfüvet és rozmaringot, és egészen az utolsó pillanatban egy kis fokhagymát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése