2008. december 17., szerda
Egy kis nyár - vagyis görög saláta
Kezdjük valami nagyon egyszerűvel. Illetve valóban egyszerű?? Apával évek óta vitatkozunk, hogy milyen is a jó görög saláta. Őszerinte ilyen. Szerintem meg, és Tomi szerint is olyan jó szutymákos, na de ezt most hagyjuk...
Álljon itt az állítólagos igazi.
Szép érett, édes, de kemény paradicsomokat vegyél, vágd karikára. Uborkából ne a kígyóuborkát, hanem a fürts uborkát válaszd. Hámozd meg és vágd vastagabb karikákra. A lilahagymát is karikázd fel, és mindezeket felváltva rakosgasd le egy tálba. Apróra vágott bazsalikomot vagy oregánót szórj rá - ezzel is, azzal is jó - , majd a kemény fetasajt szeleteket helyezd szépen a saláta tetejére. Locsold meg extra szűz olívaolajjal, és a végén tekerj rá egy kis borsot. És máris tunkolhatod a finom paradicsomos olívaolajat a fenti házikenyérrel.....
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése