2009. április 25., szombat

Retek-"tzadziki"


Szűrőbe konyharuhát téve lecsöpögtetünk két pohár joghurtot, hogy kicsit sűrűbb legyen. Eközben két csokor megtisztított retket lereszelünk, és két kis fej lilahagymát nagyon apóra vágunk, hozzányomunk két gerezd fokhagymát, egy teáskanálnyi balzsamecetet, sót, és egy picike cukrot. Ha lecsöpögött a joghurt, hozzákeverjük a retekhez és behűtjük.

2 megjegyzés:

  1. Helóó, köszi, ez jó volt!
    Nem találtunk retket, de megcsináltuk ubiból, eddig nem tudtuk hogy kell csinálni, de már tudjuk. Nagyon fini a recept, köszi! Mariannt is dícséret illeti, nagyon jól megvalósította... épp most lustálkodunk kaja után! :)
    Puszi: Mariann, Robesz

    VálaszTörlés
  2. Robi, Mariann, sziasztok... :)
    Nagyon helyes, hogy nem retekből, hanem uborkából készítettétek - az igazi tzadziki ugyanis természetesen uborkából van. Én csak gondoltam, kísérletezésképpen megcsinálom a retkes változatát. Természetesen ez egy másik étel.

    VálaszTörlés