2009. április 15., szerda
Hagyományos húsvéti töltött tojás
Minden Húsvétkor Mami csinálja ezt a finomságot, természetesen ez is az ő alkotása.
Megfőzzük a tojásokat, félbevágjuk, és kivesszük a sárgákat. A megfőtt húsvéti sonkából ledarálunk egy keveset, és összeturmixoljuk a főtt tojássárgákkal. Snidlinget, egy kevés majonézt és tejfölt keverünk hozzá, hogy még formázható, de krémes masszát kapjunk, majd kis lapos gombócokat gyártunk belőle és visszatömködjük a félbevágott tojásokba. A maradék masszát szétkenjük egy tál alján, és erre ültetjük a töltött tojáskákat, majd leöntjük az időközben elkészített mártással. A mártás majonézből, tejfölből, kevés mustárból, cukorból és pici citromléből áll, és olyan sűrűségű legyen, hogy lehessen folyatni, de bevonja a tojásokat. Nagyon egyszerű, tulajdonképpen nem is értem, miért csak Húsvétkor csináljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
úristen, micsoda szépségek!
VálaszTörlés