2009. január 5., hétfő
Egyszerű tojáskrém
Hiába kaptunk karácsonyra hatalmas hűtőt, van az úgy, hogy reggeli után kutatva a kongó hűtőben csak hat árva tojást és és egy fél pohár tejfölt talál az ember. Ilyenkor jól jön ez a nem túl dekoratív, ámde finom és laktató reggeli kenőcs: a tojáskrém.
A tojásokat keményre főzzük, közben egy nagy fej lilahagymát apróra vágunk. Aztán a megfőtt és kihűlt tojásokat aprítógépben pépesítjük, vagy villával összenyomkodjuk. Némi vajat és a fent említett fél pohár tejfölt, valamint egy csapott evőkanál mustárt keverünk hozzá, meg persze a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és már jöhet is a pirítós. Bocs, Tomi, fokhagymával természetesen...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
bori éhes lett a tojáskrémet olvasva
VálaszTörlésszegény... sajnos nem tudok holnap küldeni mert már rég megettük - ez a baj a kajákkal....
VálaszTörlés