2009. február 1., vasárnap

Lazacos farfalle


Amilyen finom ez az étel, olyan egyszerű elkészíteni. Gyakorlatilag az egész elkészül annyi idő alatt, míg a tészta megfő.
Újhagymát felaprítunk, és egy serpenyőben vajon megpároljuk. Kis konyakot öntünk hozzá, és egy citrom levét, ezzel fejezzük be a hagyma párolását. Vékony csíkokra vágott füstölt lazacot dobunk bele, és rögtön öntsünk hozzá két és fél deci tejszínt. Tekerjünk bele egy kis borsot, szórjuk meg felaprított petrezselyemmel, rottyantsunk rajta egyet, majd keverjük a megfőtt (al dente), leszűrt tésztához. Egy kis reszelt parmezán is jól jön a tetejére.

4 megjegyzés:

  1. Bocsánat a tegnapi pocsék ebédért.... (szerencsére Mami kihúzott a csávából).
    Ezt meg akár holnap megcsinálhatod, tényleg borzasztó egyszerű.

    La Mammmmma.

    VálaszTörlés
  2. Jé, azt hittem, csak rokonok tévednek erre... :)
    Köszönöm a lazac nevében, valóban rászolgált a dícséretre.

    VálaszTörlés