2009. február 21., szombat

Édes-savanyú kacsa ananásszal



Kb fél kiló kacsahúst (mindegy, hogy mell vagy comb) vágjunk vékony csíkokra. Kevés vajon pirítsuk meg a húsdarabokat addig, míg a rengeteg zsír kisül belőle és ropogós lesz a bőre. Vegyük ki a húsdarabkákat a serpenyőből és öntsük ki a zsírt. Az edény alján maradt kis zsírban pirítsunk meg egy kis fej, nagyon apróra vágott hagymát, néhány gerezd zúzott fokhagymát és egy ötcenti hosszúságú reszelt gyömbért, majd tegyük vissza a húst és öntsük fel húslevessel. Keverjünk hozzá három evőkanál baracklekvárt, facsarjuk bele egy citrom levét, egy fél ananászt felkockázva, ízesítsük szójaszósszal és chilivel, majd lassú tűzön rotyogtassuk addig, míg a hús vajpuha lesz. A főzés közben elpárolgó nedvességet időnként hozzáöntött vízzel pótoljuk.

3 megjegyzés:

  1. ezek közül melyikből hoz be apa holnap? :)

    VálaszTörlés
  2. Még mindegyikből van egy kicsi, bármelyiket választhatod, sőt akár az összeset is... és most sül még kenyér is :)
    (bár azt majd meglátjuk hogy sikerül...)

    VálaszTörlés