2009. február 5., csütörtök

Gombás sertésszelet


Na ez aztán nem valami kifinomult elegáns étel: teljesen hagyományos, finom húsétel. Az elkészítése sem egy nagy ördöngősség.
Karajszeleteket fektessünk egy tepsibe, sózzuk és borsozzuk meg őket, és kenjük be zúzott fokhagymával. Öntsünk alá nagyon kevés olajat, egy pohár fehérbort és húslevest, és lefedve félig puhítsuk meg. Eközben készítsük el a gombás mártást (ami tulajdonképpen egy gombapaprikás): kis olajon pároljunk meg felaprított hagymát és zöldpaprikát. Adjuk hozzá a gombaszeleteket, sózzuk meg, és addig pároljuk, míg elfő a leve. Némi majorannával és borssal ízesítsük, és keverjük hozzá a tejfölt.
A félig puha húsra kenjük rá ezt a masszát, és továbbra is lefedve addig süssük, amíg egészen megpuhul, majd a fóliát levéve kicsit pirítsuk is meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése