2009. február 14., szombat

Holnap pedig ez lesz:


Holnap sem én főzök: Ali készíti az ünnepi menüt a Mami szülinapjára, többek közt ezt a gyönyörű bőrös malacot. Már előkészítette a kis drágát: kicsontozta (ebből készül holnap a húsleves), beirdalta szépen a bőrét, amin hál'istennek nem túl vastag a zsír, így szépen ki fog sülni belőle. Aztán megspékelte fokhagymával (egy egész fej ment bele). Chilit, babérlevelet, köménymagot összezúzott a mozsárban, hosszú, vékony csíkokra vágott még egy fél fej fokhagymát, és ezzel a keverékkel kente be a hús nem bőrös felét, és persze megsózta-borsozta. Két rozmaringágat fektetett a húsra és szorosan összekötözte.
(Ezen a ponton el kell gyászolnom a hatalmas rozmaringbokromat. Míg a tavalyi telet simán átvészelte, sőt folyamatosan hajtott a tél folyamán és tavaszra kétszer akkora lett, mint volt, idén sajnos az egyik hideg éjjelen megfagyott. )
Mindenesetre ezt a finomságot rendelte a Mami holnapra. Igazán sajnáljuk, hogy Beáék nem tudnak jönni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése