2009. február 3., kedd
Avokádókrém
Két nagyon érett, puha avokádót meghámozunk, hatalmas magját kivesszük. (és ismét bizakodunk abban, hogy ha elültetjük, kikel.) Villával összenyomkodjuk a gyümölcs húsát, majd 2 db nagyon apróra vágott, meghámozott és kimagozott paradicsomot keverünk hosszá. Két gerezd fokhagymát összenyomunk, egy csokor snidlinget felaprítunk, és ezeket is belekeverjük. Két kis lime vagy egy citrom levét is hozzáfacsarjuk, só, bors ízlés szerint, összeturmix és megesz.
Normális körülmények között egy kis olívaolajat is szoktam beletenni, vagy sűrű tejszínt, de mindezektől most eltekintettem, mivelhogy fogyózunk. Ami persze így is egy röhej, hiszen az avokádónak magas a kalóriatartalma a benne lévő rengeteg olaj miatt. De annyi esélyt adtunk a dolognak, hogy legalább most nem pirítóssal ettük, hanem csak úgy magába'.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
de az avokádó legalább tudományosan lúgos :)
VálaszTörlés