2009. február 9., hétfő

Vargánya salátaágyon


Bori, örök hálám, amiért felfedezted, hogy a helyi Sparban árulnak fagyasztott vargányát! Eddig ugyanis kies környékünkön max sampinyonhoz jutottunk hozzá, na de most!!! kinyílt a világ előttünk. Elsőként egy egyszerű vargányás saláta-jellegű valamit csináltunk.
Előszöris pancetta vagy kolozsvári szalonna darabkákból teljesen kisütjük a zsírját, felöntjük egy kis balzsamecettel és elpároljuk. A kockákat kivesszük a zsírból és félretesszük, amíg vár a sorára. Emellett balzsamecetből és mézből mártást készítünk: felforraljuk az ecetet, belecsorgatjuk a mézet, aztán együtt is forraljuk egy kicsit.
A gombákat nagy rusztikus darabokra vágjuk, és vajon megpároljuk kakukkfű, bors, és egy kis rozmaring keverékével. Fejes salátából vagy ruccolából és színes paprikadarabkákból megágyazunk neki, majd erre halmozzuk a gombát. Camembert darabokat szórunk mellé, majd egy nagyon keveset a szalonnából, és rozskenyér héjából kis szilánkokat szórunk még rá. Meglocsoljuk egy kevés balzsamecetes mártással és melegen hamm bekapjuk. Ali lőtte valami főzős műsorban, állítólag toszkán parasztétel, bár a camembert miatt ezt én kétkedve fogadom, de egyébként tőlem bármi lehet, ez nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése