2009. február 14., szombat

Gyömbéres sertéshús


Ma Ali főzte az ebédet, ezt a finom gyömbéres sertéshusit. Nagyon jó sorozat a TvPaprika "Egy falat..." sorozata, ez az étel az "Egy falat Thaiföld" című könyvből készült.
Először is a főzés megkezdése előtt áztassunk be egy marék júdásfüle gombát meleg vízbe. Eközben egy csésze húslevest keverjünk össze evőkanál halszósszal és egy fél teáskanál barnacukorral. Kb két centi gyömbérdarabkát hámozzunk meg és vágjunk vékony csíkokra, és egy közepes fej hagymát vágjunk nyolc gerezdre. Két szál vékony újhagymát hosszában vágjunk ketté, és 1 kimagozott, hosszú, piros chilit vágjunk hosszú vékony csíkokra.
Wokban forrósítsunk fel egy kis olajat, majd közepes lángon pároljunk meg két finomra szeletelt fokhagyma gerezdet. Szeleteljünk fel vékonyra fél kiló nagyon sovány sertéshúst (most sertésszűzből készült nálunk), majd ebből kb egy maréknyit pirítsunk két-három percig és szedjük ki a wokból. Aztán megint pirítsunk egy kis fokhagymát és húst, szedjük ki és így tovább, míg a teljes adag hús elkészül. Ha kész, az egészet tegyük vissza a wokba. Öntsük hozzá a halszósszal elkevert húslevest, tegyük hozzá a gyömbért és a nyolc gerezdre vágott hagymát és a gombát, és még főzzük egy-két percig. Ha szükséges, sózzuk meg. Az újhagymát és a chilit csak a legvégén dobjuk a húshoz. A nem fogyókúrázó családtagok rizzsel fogyasztották.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése