2009. február 25., szerda

Tarkabarka rokfortgolyók


Ez a kedvenc partikajám, bár ma nem jönnek vendégek, de mi is megérdemeljük.
Kb negyed kiló rokfortot lereszelünk, belenyomunk 3 kis gerezd fokhagymát, beleaprítunk egy kis csokor petrezselymet és vajforgácsokat szórunk bele, hogy a végén krémes, homogén masszát kapjunk. Turmixgépben jól összekeverjük, majd ilyen helyes (illetve az enyémnél sokkal helyesebb) kis golyóbisokat formázunk belőle. Különböző tarkabarka fűszerekben meghempergetjük őket. Én örölt köménnyel, őrölt borssal, szép piros paprikával és gyönyörű sárga curryporral szeretem legjobban, és nem csak a szép színe miatt, hanem mert nagyon finom, és mert az egyes színek egészen más ízvilágot közvetítenek. Hiába igyekeztem, hogy még nappali fényben elkészüljek, hát sajnos belecsúsztam az estébe, így a fotó nem tudja visszaadni a gyönyörű élénk színeket, holnapra pedig már egy szem sem marad belőle....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése