2009. február 21., szombat

Füstölthúsos juhtúró


Nekem eszembe nem jutott volna soha, hogy juhtúróhoz húst keverjek, azonban amikor múlt pénteken borkóstolón jártunk, ezzel a finom borkorcsolyával kínáltak meg minket egy jófajta testes vörösborhoz, és teljesen meggyőzött. Most én is megcsináltam, némiképp - mondhatni teljesen - átalakítva, a magam kedvére formálva.
Füstölt húst - lehet bármi - tegyünk az aprítógépbe és apróra zúzzuk össze. Tegyük hozzá a juhtúrót, a gép kissé fel fogja habosítani. Nagyjából egyforma mennyiség kell a két hozzávalóból. Ezután tegyük át a masszát egy másik edénybe és kézimixer segítségével keverjük alaposan össze, hozzáadva még egy jókora fej összevágott hagymát, egy pohár tejfölt és egy kis vajat. Sózni nem kell, mert mindkét hozzávaló sós.
Természetesen házikenyérre kenve a legfinomabb, ami ebben az esetben Gyula receptje alapján készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése