2009. február 3., kedd

Szicíliai narancssaláta


Elkezdtünk fogyókúrázni, méghozzá a 90 napos fogyókúra tapasztalatai szerint. Viszonylag tartható diéta ez, az egyetlen - hatalmas!! - bajom a gyümölcsnappal van. Ugyanis, bocsánat, tudom, hogy ez nem vet rám jó fényt, de általánosságban utálom a gyümölcsöket. Na jó, ez így nem igaz, olykor megkívánok és szívesen meg is eszem egy-egy finom gyümölcsöt, de ha egész nap csak gyümölcsöt szabad enni, az nekem rosszabb, mintha nem ennék semmit.
Ezért azon gondolkoztam, hogy lehetne úgy elvarázsolni egy gyümölcsöt, hogy ne érezzem azt, hogy gyümölcsöt eszem.
És ekkor hopp! Eszembe jutott, hogy kedvenc szicíliai éttermünkben az egyik barátunk nagy bátran ilyen rendkívül bizarrnak tűnő salátát rendelt. Mi csak veregettük a vállát, jóvan Lacikám, egyed csak.... aztán megkóstoltuk, és csak ámultunk-bámultunk: ez finom!!
(Azért bevallom, ha épp nem a gyümölcsnap sanyargatna, önszántamból biztosan nem készítenék ilyen salátát. Maradok a caprese-nél és társainál.)
Leírni nem lehet, mert az van rajta, amit itt látsz. Narancs, hagyma, salátalevél, só bors, és olívaolaj. Jelen esetben chilis olaj. A Lacién úgy emlékszem, olajbogyók is voltak, de az most nem volt itthon.

4 megjegyzés:

  1. azta
    és te jó ég akkor ma apának milyen napja van????

    VálaszTörlés
  2. fehérje :)
    és ezért nekem is :)))))))))

    VálaszTörlés
  3. ezt a salátát én is hetente elkészítem, nem lehet megunni, nálunk így néz ki: narancs, hagyma, olajbogyó, petrezselyem, só, bors, olívaolaj. hajrá, 90 naposok!

    VálaszTörlés
  4. Katica, nálad a pont, így az igazi!!!

    VálaszTörlés