2010. június 22., kedd

Vöröslencse mártás


Egyszer már volt vöröslencse, ez is kicsit hasonlít a korábban készített vöröslencse pástétomhoz, de csak kicsit. Más az íze, más az állaga, magyarul tök más.
Ez a mostani annyira bejött a Petinek, hogy épp csak megkóstolta a többi fogást, de teljesen rákattant és csak ezt ette csápátival tunkolva. Meg tudom érteni.
Rendkívül egyszerű elkészíteni, így ni:
Kb negyed kiló vöröslencsét, egy nagy, durvára vágott hagymát, babérlevelet, sót, borsot, felaprított paradicsomot, nagyon pici csilit, kurkumát, mozsárban megőrölt római köményt (imádom az illatát!!!), koriandert és mustármagot, valamint curryport, sót, borsot és kb fél liter vizet felteszünk főni. A titkos összetevő ez esetben 250 ml kókusztej. Különlegesen finommá varázsolja az ételt.
Turmixolni nem kell, magától szétfő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése