2010. június 23., szerda

Csicseriborsó kulimász


Először is megfőztem a csicseriborsót. Ez jó sok időbe beletelik, ha valaki gyorsan akarja megfőzni az ételt, előző éjszaka áztassa vízbe. De én éjszaka még nem tudtam, hogy másnap majd csicseriborsót akarok főzni, így maradt a hosszantartó főzés.
Kis olajat hevítünk, megsütünk benne egy nagy fej felaprított hagymát. Beletesszük a mozsárban kissé megdolgozott koriandert, római köményt, kis reszelt gyömbért és csilit, egy kis paradicsomot feldarabolva, hozzáadjuk a megfőtt csicseriborsót, felöntjük a főzőlevével (kevéssel!), fél kávéskanál tamarindszószt adunk hozzá, ugyanennyi garam masalát, pici cukrot és összerotyogtatjuk. Hozzákeverünk egy pohár sűrű joghurtot, és ezzel is összerottyantjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése