2010. június 2., szerda

Tejszínes eperjoghurt

Bevallom, nem sok gyümölcsöt szeretek, az eper ritka kivétel. Éppen most, május végén, június elején a legfinomabb a hazai eper. Én mindig az apróbb szemeket kotorászom ki a zöldségesnél, mert azok sokkal édesebbek, mint a nagyobb társaik.
Ehhez a rendkívül bonyolult desszerthez szükségünk lesz két marék eperre, egy pohár joghurtra és (sajnos) kétszer annyi tejszínre, valamint egy zacsi vaníliáscukorra. Természetesen készülhet fordított arányban is, úgy az eredmény kissé könnyebb és icipicit fanyarabb. Kinek hogy tetszik jobban. Én úgy vagyok vele, hogy olyan ritkán eszem édességet, hogy ha mégis, akkor az legyen már édes - és ha lehet, még zsíros is ráadásul :)....
Az eperből néhány szemet felkarikázunk, ezek lesznek a krémben a jutalomfalatkák.
Az összes többi hozzávalót beledobáljuk az aprítógépbe, ami egy pillanat alatt gyönyörű rózsaszín krémet varázsol. Az eperszeletkéket körberakosgatjuk a tálka falán, és beleöntjük a joghurtot.
Mmmmmmm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése