2010. június 22., kedd

Sertésragu indiaiasan


Egy jókora marék felaprított hagymát, öt gerezd zúzott fokhagymát és egy kb ötcentis darab reszelt gyömbért kis olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a kilónyi felkockázott húst, valamint hosszanti csíkokra vágott piros és zöld színű paprikát, és nagy lángon megpirítjuk. Aztán mérsékeljük a lángot, és előbb csak saját levében, majd egy kis alaplét és két apróra vágott paradicsomot hozzákeverve pároljuk tovább a húst. Egy másik serpenyőben mustármagot, koriandert és köményt pirítunk addig, míg pattogni kezdenek a magok. Kivesszük, majd amikor kissé kihűlt, mozsárban összezúzzuk a fűszereket és a húshoz keverjük. Továbbá még egy kis fokhagymát, gyömbért, babérlevelet, chilit, kurkumát, őrölt borsot, curryport és egy kis garam maszalát teszünk bele. Utóbbi készen kapható, én a Patakis-félét használom. Még egy kevés pirospaprikát is ír a recept, de amint az a fotón is látható, én ezt kifelejtettem. Pedig igazán gyanakodhattam volna, hiszen az enyém nem olyan színű lett, mint a szakácskönyv (Egy falat India) fotóján látható étel. No mindegy, majd legközelebb. Ja, és természetesen meg is kell sózni, de ezt mondanom sem kell.
Amikor a hús elkezd picit puhulni, akkor tesszük bele a fél kilónyi felkozkázott krumplit (nem új krumpli). Addig főzzük, amíg a hús és a krumpli is egyaránt nagyon puha lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése