Ilyen fos időben, mint ami két hete van, semmi nem esik olyan jól, mint egy finom, forró leves. Mindenféle zöldségkrémleveseket szeretek, de talán a spárgakrémlevesnél nincs is finomabb. Bár esélyes még az Annáék sütőtöklevese, az is nagyon finom, és főleg gyönyörű narancssárga. Én még nem csináltam, de majd novemberben bepótolom...Na de térjünk vissza a spárgához. Csak beszélek, beszélek, mert a leves elkészítése oly egyszerű, hogy két sorban el lehet mondani... Általában fehér spárgából szokás készíteni, én most felesben csináltam, mert tegnapról maradt még pár szál zöld.
A spárgákat megtisztítjuk, karikára vágjuk, kis vajon picit megpároljuk. Aztán felöntjük húslevessel, megborsozzuk, és puhára főzzük. Tejszínt öntünk bele, összeforraljuk, összeturmixoljuk és meghintjük egy kis petrezselyemmel.
Nagyon, nagyon selymes leveske...
Kata, megcsináltam, isteni lett! köszi szépen!
VálaszTörlésUgye?? Egészségedre! Katica! :)
VálaszTörlés