2010. május 23., vasárnap

Marhaszegy paradicsomszósszal




Igen, igen, még mindig Ali....

Ritka jószágot, marhaszegyet zsákmányolt Ali a Lehelen. Visszaeső bűnös, a hentes bácsi már tudja, hogy a nagydarab szakállas bizonyára megint szegyér gyün....
A marhaszegy (számomra bevallom, undorító módon) faggyús. Ám talán éppen e tulajdonsága okozza, hogy renddkkíííívül finom marhasült készül belőle.
Ali kicsontozta a húst, ám a faggyút rajtahagyta. Egy hatalmas serpenyőben megsütötte minden oldalát (faggyústul-mindenestül). Utána átköltöztette a tepsibe, amiben órákig fog még sülni....
A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felöntötte pici vörösborral és áfonyalekvárral. Babérlevelet és kakukkfüvet szórt bele, és ezzel, valamint még egy kis vízzel locsolta meg a tepsi tartalmát: azaz a nagydarab húst, a mellé fektetett sárgaréparudakat, a feldarabolt hagymákat, és a gerezdekre szedett fokhagymát. Só, bors.
Nagyon alaposan lefóliázta, és lassan-lasssan sütötte-párolta órákon át, míg olyan puha lett, hogy csak na!!!
Paradicsom-mártás:
Icipici bacon-darabkákat olvasztott ki Az Én Drágám, azon finomra vágott hagymát pirított. Ráöntötte a sűrű paradicsomlevet, némi Worchester szószt és sherry-ecetet, és lassan lassan összeforralta sóval-borssal, nádihegedűvel.
A pecsenyelét is érdemes mellétálalni, mert az is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése