2010. május 16., vasárnap

Spárgakrémleves

Ilyen fos időben, mint ami két hete van, semmi nem esik olyan jól, mint egy finom, forró leves. Mindenféle zöldségkrémleveseket szeretek, de talán a spárgakrémlevesnél nincs is finomabb. Bár esélyes még az Annáék sütőtöklevese, az is nagyon finom, és főleg gyönyörű narancssárga. Én még nem csináltam, de majd novemberben bepótolom...
Na de térjünk vissza a spárgához. Csak beszélek, beszélek, mert a leves elkészítése oly egyszerű, hogy két sorban el lehet mondani... Általában fehér spárgából szokás készíteni, én most felesben csináltam, mert tegnapról maradt még pár szál zöld.
A spárgákat megtisztítjuk, karikára vágjuk, kis vajon picit megpároljuk. Aztán felöntjük húslevessel, megborsozzuk, és puhára főzzük. Tejszínt öntünk bele, összeforraljuk, összeturmixoljuk és meghintjük egy kis petrezselyemmel.
Nagyon, nagyon selymes leveske...

2 megjegyzés: