2010. május 23., vasárnap

Csirke fokhagymaszószban


Mostanában Ali aktivizálódott elsősorban a konyhában, az ő alkotásait fogom a következő néhány posztban prezentálni. Ezt a spanyol fokhagymás csirkét minden esetben ő szokta elkészíteni. Meglepő, hogy mennyire másképpen indítják a spanyolok ezt a mi pörköltjeinkhez hasonló állagú ételt:
Viszonylag rusztikusabb darabokra vágjuk össze a kifilézett csirkecombot. Pirospaprikát, sót és borsot keverjünk össze, majd a csirkét tegyük egy nejlonzacskóba, szórjuk rá a fűszerkeveréket, és alaposan rázzuk össze, hogy a fűszer mindenhol bevonja a húsokat.
Kis olívaolajon megsütünk egy egész fej megtisztított fokhagymát, ha megsült, kivesszük a serpenyőből. Rádobjuk az olajra a húst és lepirítjuk. Aztán felöntjük egy kis sherryvel vagy konyakkal, és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Érdekes módon ettől máris gyönyörű, sűrű szaftja lesz az ételnek. Ha az alkohol elpárolgott, felöntjük alaplével, pár darab babérlevelet dobunk bele, és lefedve addig főzzük, míg megpuhul a hús és besűrűsödik a mártás.
Közben a megsült fokhagymát zúzzuk össze pépessé, és adjunk hozzá egy jókora marék felaprított petrezselymet. Ezt a sűrű masszát keverjük az ételhez, és még egy kicsit főzzük együtt.
Nagyon finom, a legjobb friss kenyérrel tunkolva....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése