2009. október 22., csütörtök

Ropogós csirkeszárnyacskák

Ajjaj, rémes elmaradásaim vannak a blog szerkesztését illetően. Valahogy nem voltam ráhangolódva a kaja témára az utóbbi időben, így nem volt kedvem bejegyzéseket körmölni. Pedig születtek figyelemreméltó alkotások, szerencsére párat le is fotóztam közülük.
Íme az egyik kreáció:
Az egyetlen gyorséttermi kaja, amit szeretek (azt viszont nagyon!), a KFC csípős csirkeszárnyai. Egyszer Mami csinált ilyet, egyszerűen isteni lett, tán még jobb is, mint az eredeti. Elkértem tőle a receptet, hát íme:

A szárnyakat megtisztítjuk és az ízületeknél darabokra vágjuk. 1 kg szárnyhoz 3 tojásból, 1 evőkanál szójaszószból, 4-5 púpozott evőkanál keményítőből, sóval-fehérborssal, csipet frissen reszelt gyömbérrel, chilivel és 4 gerezd fokhagymával ízesített keveréket készítünk, és ebbe a lágy palacsintatésztához hasonló állagú keverékbe forgatjuk a darabkákat. Pár órácskát így érleljük a hűtőben, majd amikor eljő az idő, forró olajban ropogósra sütjük őket.

Nagyon egyszerű és tuti a siker, bátran próbálkozzatok.
Mi coleslaw salátát ettünk hozzá, megnyugtató ízei nagyon jól kiegészítik a fűszeres szárnyakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése