2011. június 12., vasárnap

Rákos tészta spárgával

Elég ritkán adódik alkalom évfordulós ünneplésre, sajnos évente csak egyszer :)
Mi nem is annyira a házassági évfordulónkat szoktuk megünnepelni, hanem sokkal inkább a megismerkedésünk évfordulóját. Régebben étterembe mentünk, manapság erre nem telik, de a finomságok itthon is megoldhatóak, , és a drágának tűnő alapanyagokból nem kell sok.

Első lépésként felteszünk fózni egy marék, háromcentis darabokra vágott spárgát sós-cukros vízben. Csak épp hogy főzzük, amikor már nem kemény, de még korántsem puha, szedjük ki.
Közben - természetesen sós, olívaolajos vízben - feltesszük főzni a fél kg tésztát.
Amíg fő, pillanatok alatt elkészítjük a sugot:
Kis olívaolajra dobjuk a 250 grammnyi királyrákot (ez esetben mirelit), gyorsan megforgatjuk. Jöhet rá a lecsurgatott spárga, majd 3 gerezd összenyomott fokhagyma. Pár másodpercig pirítjuk így, aztán tejszín, aó, bors, rotty-rotty, Összeforgatjuk a leszűrt tésztával, és parmezánnal kínáljuk.
(imáááááádooooom....)

1 megjegyzés: