2016. április 17., vasárnap

Kolbászos Gombakrémleves


Üdv Mindenkinek! :)
Másfél év és némi technikai akadály elhárítása után újra írok ide a blogra! :)

Nem valami nagy dologgal rukkolok elő a Nagy Visszatéréshez :), csupán egy véletlenül összedobott "Mi-van-a-hűtőben" levessel. Ami viszont nagyon finomra sikerült, máskor is meg fogom csinálni.

Két nagy marék felaprózott gombát feltettem főni másfél liter vízben.
(Megjegyzés: Őszintén szólva ezt én a gombák "lábából" főztem. Amikor gombás ételt készítek, és a gomba friss szárát nem használom fel, akkor elteszem a felaprózott csonkot, mert az jó levesbe.)
Tettem bele egy nagy karajcsontot is. Bármilyen csonttal lehet főzni, sőt anélkül is, de csonttal mindig finomabb a leves...
Öt levélke tárkonyt, pár cafat kaprot (ez furcsának tűnhet, mégis jól áll neki) és egy ágacska kakukkfüvet főztem bele. Hozzáadtam tizenöt centinyi :) finom füstölt kolbászt felkarikázva, és megsóztam, borsoztam. Másfél óra lassú rotyogás után fél liter főzőtejszínnel forraltam össze, majd az egészet összeturmixoltam, és friss petrezselyemmel szórtam meg.

Ha valaki olvasta ezt, kérem jelezzen, hogy lássam, él-e a bejegyzés!
Köszönöm!

2 megjegyzés: