2012. május 30., szerda

Gorgonzolás cukkinivel töltött gomba


Mostanában saját kreációkat igyekszem kifundálni, erre például kimondottan büszke vagyok, harmonikus ízkavalkád jött össze. (Három zsenge cukkinire, némi kolozsvári szalonnára, 125 gr gorgonzolára és két tömlő camping sajtkrémre lesz szükségünk, meg persze a fűszerekre.)
Először a tölteléket készítettem el:
Kb öt dkg húsos kolozsvári szalonnát felkockáztam és kis vajon megsütöttem. Kiszedtem a pörcöket, és a vegyes zsiradékra dobtam két hajszálvékonyan felkarikázott cukkinit, pirulásig sütöttem őket, majd a végén két gerezd összenyomot fokhagymát pirítottam hozzá. Felöntöttem két deci húslevessel, amit elforraltam belőle, majd hozzákevertem az összetépkedett gorgonzolát és a két tömlő sajtot, visszaöntöttem a pörcöket, és  borsot tekertem rá. (A kolozsvári miatt sózni nem kellett.) Összeforraltam, petrezselyemmel meghintettem. A gyerekek emellé a mártás mellé gnocchit ettek, mi pedig az ezzel töltött gombafejeket, ami így készült:
Először megágyaztam a gombáknak egy fedeles jénaiban úgy, hogy a maradék egy db cukkinit apróra felkockáztam, friss tárkonnyal összekevertem és megöntöztem egy deci száraz fehérborral. (A tárkony azon kevés fűszerek egyike, melyek szárítva is ugyanolyan zamatúak, mint frissen, ezért ha nincs friss, szárított is jó.) Erre helyeztem a közepes méretű gombafejeket, megtöltöttem a gorgonzolás szósszal, parmezánt reszeltem a tetejére, és lefedve kb fél óráig sütöttem. Ez idő alatt a gomba és a cukkini megpárolódik a borban (amitől különleges zamatot kap az étel), majd fedő nélkül még addig sütöttem, míg a sajt szép piros lett a tetején.

3 megjegyzés:

  1. The report hаs confirmed benefіcial to us.
    Ιt’s eхtremely educatіοnal anԁ you are obviοusly quіtе wеll-informed in
    thіs regiοn. You have got poρped our eyes tο be аble to varying opinіon of thіs specifiс subjесt matter with іntгiguing, notable and sound content.


    Herе іs my wеb page: http://phpfoxtest.com/index.php?do=/profile-64457/info/
    Also visit my weblog - Buy ADIPEX

    VálaszTörlés
  2. Υouг own article has confirmed useful to us.
    ӏt’ѕ quite useful and you are clеarly eхtremеly wеll-informed
    οf this type. You haνe got opened my face in order tο various ѵieωѕ on thiѕ paгticular subject using intгiguing, notable and relіable articles.


    Feel free to surf to my blog ... buy Xenical
    Review my homepage : Xenical

    VálaszTörlés
  3. Үour curгent artіcle features establіshed necessаry to myself.

    It’ѕ vеrу helpful and you aгe сertainly quіte eхρerienсed in this areа.
    You haνe opened my faсe to varying thoughts about this particulaг
    subject matter using intriguing anԁ ѕtгong content mаteriаl.


    Also ѵisit my ωeb page; phentermine
    Take a look at my weblog - phentermine

    VálaszTörlés