2010. április 16., péntek

Sárgaborsó főzelék

Vagyis stokeráj.
Azt hittem, némely eddigi fotómnál rondábbat már nem is tudok fotózni. De. Tudok. Na persze ember legyen a talpán, aki a sárgaborsó főzelékről guszta fotót tud készíteni....
No de mindegy is, ez egy nagyszeű étel, mert : 1. nagyon olcsó. 2. nagyon tápláló. 3. nagyon finom. 4. elronthatatlan.

A megmosott sárgaborsót füstölt hús darabkákkal feltesszük főni kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. Egy karikákra vágott hagymát, négy-öt felszeletelt fokhagymagerezdet és egy kevés egész zöldborsot szórunk bele (feketét is lehet) és addig főzzük, míg megpuhul a hús. Ez alatt az idő alatt a borsó is kellemesen cuspájzos állagúra fő szét, nem is kell botmixerrel pürésíteni.
Ropogósra sült hagymakarikákkal szokás megszórni a tetejét, de ez nem jutott a fotóra....
(Megjegyzés: ez a fotó már másnaposan készült - nem én voltam másnapos, hanem a főzelék - , így sokkal masszívabb lett az állástól a főzelék, mint ahogy szeretem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése