2011. május 19., csütörtök

Medvehagymás "pesztóval" töltött csirkemell


Valamelyik reggel Stahl Judit főzőműsorában láttuk ezt a receptet és megtetszett, gyorsan meg is csináltam. Persze máshogy, a "pesztó" elnevezés azért van idézőjelbe téve, mert természetesen egyik hozzávaló sem a pesto tartozéka. Fenyőmagot pl nem kaptam, tökmaggal csináltam, tök jó úgy is :)

Először elkészítettem a "pesztót":
Egy csokor medvehagymát és három kanál tökmagot aprítógépben összezúztam egy kis olívaolajjal. Egy maréknyi reszelt parmezánt adtam hozzá, egy felvert tojást, és annyi zsemlemorzsát, valamint sűrű főzőtejszínt, amennyitől még krémes, de viszonylag sűrű lett a massza. Sóval, borssal és egy gerezd összenyomott fokhagymával ízesítettem. A kicsontozott csirkemelldarabokba zsebet vágtam, beletöltöttem a krémet, és hústűvel összetűztem. A csomagoknak kis olajon kérget sütöttem egy kevés olívaolajjal megkent serpenyőben, majd tepsibe tettem őket. Némi fehérbort öntöttem alá, és lefedve puhára, majd egy óra elteltével a fóliát eltávolítva szép aranybarnára sütöttem.
Amíg sült, mártást készítettem hozzá. A serpenyő aljára lesült pörzsanyagot fellazítottam fehérborral, kipároltam belőle az alkoholt, majd főzőtejszínnel felöntvebesűrítettem a mártást.

2 megjegyzés:

  1. hűűű csak erre tévedtem véletlenül..Roppant guszta a blogod:-) Gratulálok hozzá-D

    szépet jót

    Meleron

    VálaszTörlés