Ebből a ronda fotóból is látszik, hogy milyen régen posztoltam valami finomat... Amikor utoljára írtam ide receptet, Karcsi bácsi még vígan pecázgatott a Dunán, én meg napfénynél tudtam lefényképezni az eredményt. Most meg.... Jönnek a bevakuzott, sötét képek, brrr.
Nem voltam valami kreatív mostanság a főzés terén. Ma azonban határozottan megjelent lelki ízlelőbimbóim előtt egy ízvilág, és meg is valósítottam az elképzelést, azaz:
Egy nagy pulyka-alsócombot megtisztítottam és apró kockákra vágtam. Olívaolajon megpirítottam a húskockákat, majd megszórtam négy gerezd apróra vágott fokhagymával és egy szintén apróra zúzott, kicsumázott csilivel, valamint a gombafejek (10 db átlagos méretű) kicsavart és összavágott tönkjével együtt összepirítottam. Pár megtisztított kakukkfű és tárkonylevélkével hintettem meg, megsóztam, borsot tekertem rá, majd felöntöttem kb másfél deci testes vörösborral. A bort nem pároltam el teljesen, mert még céljaim voltak vele, de a raguhoz kevertem egy nagy evőkanál áfonyadzsemet. A gombafejeket némi olívaolajjal kikent hőálló tálba rakosgattam, és megtöltöttem őket a raguval. A visszamaradt levet összekevertem két kanál tejföllel, és az egészre öntöttem, majd betoltam a sütőbe, és addig sütöttem, amíg a gomba megpuhult.
Tálalásnál azt mondtam, hogy jó étvágyat a gombafejekhez és a krumplipüréhez... azonban csaltam, mert karfiolpüré volt némi krumplival keverve, csak hogy a gyerekbe is bele lehessen csempészni a krumplin kívül egyéb zöldségfélét... Persze hogy észre se vette, jó étvággyal befalta. Majd amikor a tányért is kinyalta, élárultuk a turpisságot. Fúúúújjj, karfiol! - mondta.
To be sure that your current tune does not conflict with the chords, opt for tips belonging to the chords per each gauge to make use of ?nside your beat for your gauge. https://imgur.com/a/5sFv34k https://imgur.com/a/fOmQn2h https://imgur.com/a/fRcQfE0 https://imgur.com/a/fsIUfoP https://imgur.com/a/sqpnK2D https://imgur.com/a/0IgtHtL https://imgur.com/a/9Vlij9M
VálaszTörlés