2009. február 7., szombat

Penne diómártással


Úgy látszik, már sportot űzük belőle, hogy minél hamarabb elkészüljön egy étel. Ez kábé tíz perc alatt lett kész.
Amíg a fél kilónyi tészta fő, elkészítjük ezt a roppant bonyolult mártást.
Száraz serpenyőben megpirítunk egy nagy marék diót, majd durvára összetörjük. Ezután turmixgépbe tesszük, és pépessé zúzzuk. Kis olívaolajon éppen csak hogy megfuttatunk egy fél fej összenyomott fokhagymát, és a dióhoz keverjük. Egy fél deci extraszűz olívaolajat csurgatunk hozzá, ezzel is összekeverjük, majd egy nagy csokor petrezselymet aprítunk a mártásba. Visszatesszük a serpenyőbe és megmelegítjük, közben ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A tészta főzővizéből merünk a mártáshoz egy keveset, hogy a pesto-hoz hasonló sűrű, de krémes masszát kapjunk.
Azt hiszem leírni tényleg tovább tartott, mint megfőzni.
A fotóért bocs, de nem tudtam kibontakozni, már hisztizett a család, hogy együnk már...
Igazuk volt, ez nagyon finom. Ja, és nagyon jól illik hozzá a ruccola, aminek szintén enyhén csípős-diós jellege van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése